sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Salată Cezar


        Consumând salată verde aducem organismului un aport de vitamina C, E, B6 şi acid folic. Acestea menţin sistemul imunitar în formă, ne ajută să ţinem greutatea sub control, reduce riscul de boli cardiace.
        Salata Romaine cu frunzele ei lungi şi crocante este o sursă de vitamina A, C, mangan şi crom, mai conţine fibre, vitamina B1, B2, potasiu, molibden şi fosfor.
       Salata verde ne ajută să avem un somn sănatos, ameliorează durerile de cap şi ne tratează de anemii. Ajută la creşterea masei osoase şi la prevenirea osteoporozei deoarece este bogată în vitamina K.

Ingrediente pentru 5-6 persoane

  • 300-400 g piept de pui
  • 1 salată mare Romaine
  • 3 linguri oţet de vin alb
  • 1 linguriţă muştar
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 1 lingzră de anşoa
  • 100 ml ulei de măsline
  • 8-10 linguri parmezan ras
  • parmezan pentru servit după gust
  • crutoane
  • sare
  • piper
  • 4 linguri sos Worcestershires

Mod de preparare

              Se amestecă cu un tel într-un bol anşoa, oţet, muştar, usturoiul, sosul worcestershires, parmezanul piper, apoi se adaugă ca la maioneză uleiul de măsline. Se dă la frigider câteva minute.
Se taie pieptul de pui fâşii, se condimentează şi se prăjeşte într-o tigaie grill, în acest timp se spală salata şi se taie, apoi se adaugă peste ea sos şi se amestecă, se pune în farfurii. Peste salată se adaugă crutoanele, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi parmezan tăiat fâşii. Se adaugă sos după gust.


  



Un comentariu: