vineri, 25 octombrie 2013

Prăjitură MAREŞAL

Ingrediente:
Foi de ruladă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
Mod de preparare
    Se separă ouăle şi se bat spumă albuşurile cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi apa, apoi se adaugă peste albuşuri. Peste amestecul de ou rezultat se adaugă făina cernută în ploaie şi se amestecă cu o spatulă de jos în sus. Aluatul se pune pe foi A4 din hârtie de copt sau pe tava de aragaz întoasă şi tapetată cu hârtie de copt apoi se coc 10 minute la 180 grade. Pe tava de aragaz ies cam 3-4 foi depinde cât de gros se pune aluatul, poi se taie în jumătate fiecare foaie. Se lasă la răcit.
Crema
  • 500 g smântână grasă
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • 500 g ciocolată de menaj
  • esenţă de rom(2 bucăţí concentrate)
Mod de preparare
   Se pune smântâna într-un vas pe foc, se adaugă bicarbonatul şi se dă în clocot, apoi se adaugă ciocolata. Se răceşte pe gheaţă, apoi se adaugă esenţa de rom. Se umple foile, ultimul strat este de  cremă. Se taie în diverse forme romb, pătrat, inimioare. reţeta iniţială spune că se glasează cu marţipan sau fondant de zmeură. OOO.... minunătie de prăjitură, energizantă şi vitalizantă!!!

Un comentariu: