miercuri, 21 august 2013

Prăjitură cu ciocolată şi cremă bavareză


Ingrediente pentru blat
  • 3 ouă
  • 60 g zahăr
  • 50 g ciocolată amară
  • 70 g migdale măcinate
  • un praf de sare
Mod de preparare
      Am mixat gălbenuşurile cu 20g zahăr şi sarea până şi-au dublat volumul şi s-au deschis la culoare. Am topit ciocolata la bain-marie şi am lăsat-o să se răcorească, apoi am adăugat-o peste gălbenuşuri. Am mixat albuşurile cu restul de zahăr şi le-am încorporat cu o spatulă în amestecul de gălbenuş. Am adăugat migdalele. Am copt blatul  într-o formă rotundă tapetată cu unt şi hârtie de copt la 160 grade timp de 40 minute.
Ingrediente pentru crema bavareză
  • un baton de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 5 g gelatină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 ml frişcă
  • 125g zahăr
Mod de preparare
      Laptele şi păstaia le-am pus la fiert, când a dat în clocot am scos păstaia. Am pus gelatina la înmuiat. Am mixat gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie, apoi am adăugat laptele. Când crema a început să se îngroaşe, am dizolvat gelatina şi am adăugat-o în cremă. Am pus castronul cu cremă  într-un vas cu gheată şi am amestecat în compoziţie până s-a răcorit.
Când crema începea să se întărească am adăugat frişca şi am înglobat-o în cremă.
Am pus blatul rece în forma în care a fost făcut, am adăugat crema bavareză şi am lăsat la frigider peste noapte, apoi am ornat cu crema brigadeiro.

Ingrediente pentru crema brigadeiro(am folosit crema pentru ornat)
  • 200 ml lapte condensat
  • 1/2 lingură unt
  • 50 g ciocolată
  • 30 ml frişcă neîndulcită
  • 1-2 lingură miere
  • 1-2 linguriţă mess
Mod de preparare
     Toate ingredientele le-am pus într-o crăticioară pe foc şi am amestecat des până s-a omogenizat. Am ţinut focul mic până crema s-a îngroşat astfel încât trecând lingura prin cremă să-i ia câtema secunde să revină. Am lăsat-o să se răcorească, apoi am dat-o la frigider câteva ore.



6 comentarii: