luni, 5 august 2013

Papanaşi


Ingrediente pentru 2 persoane (4 papanaşi)
  • 250 g brânză de vacă proaspătă dar bine scursă
  • 50 g zahăr
  • 1/4 linguriţă bicarbonat stins în zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 ou
  • vanilie
  • 100 g făină
  • 3-4 linguri de smântână sai îngheţată
  • 2-3 linguri de dulceată de vişine
Mod de preparare
Zahărul, brânza şi bicarbonatul stins în zeama de lămâie se amestecă, apoi se adaugă oul şi vanilia, iar la sfârşit făina.
Se încălzeşte o cratişă cu destul ulei cât să plutească, se modelează fiecare papanaş ca un covrig ajutat de făină, apoi se modelează sfera papanaşului. Se coc la foc potrivit şi se servesc cu smântână şi dulceaţă.

Un comentariu: