joi, 11 iulie 2013

Creveţi picanţi cu sparanghel


     

         Ne plac creveţii, sunt deliciosi şi aduc beneficii  organismului dacă sunt consumaţi  proaspeţi. Printre aceste beneficii sunt: regularizarea bătăilor inimii, prevenind astfel stopurile cardiace, previn formarea blocajelor în circulaţia sângelui având efect antiinflamator, anticancerigen datorită seleniului conţinut, ajutând şi la buna funcţionare a celuleor care compun ADN-ul.  Adăugând şi sparanghelul care oferă sănătăţii atâtea beneficii, obţinem o mâncare foarte sănătoasă.   Acesta este excelent ca legumă detoxifiantă, împotriva îmbătrânirii, ca afrodiziac şi nu numai.

 

Ingrediente pentru 4 persoane
  • 1/2 kg creveţi
  • 4-5 căţei de usturoi tocaţi
  • 2 cm de ghimbir tocat
  • zeama de la o lămâie medie
  • 5 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de pastă de ardei iute PIŞTA
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • un mănunchi de sparanghel
Mod de preparare
     Am încălzit cratiţa, am dăugat uleiul şi 25 g unt apoi am adăugat usturoiul şi ghimbirul. După ce s-au rumenit am adăugat pasta de ardei iar după câteva secunde creveţii apoi zeama de lămâie. Am lăsat un minut, apoi am adăugat sosul de soia şi treptat restul de unt. După cinci minute am adăugat sparanghelul rupt în bucăţi. Am lăsat la foc potrivit 2-3 minute. Tot preparatul a durat 10 minute. Sosul de unt şi soia e super delicios, acrisor-sărat-iute.

2 comentarii:

  1. los adoro muy ricos los camarones,saludos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? sau poate te-ar interesa un schimb de bannere...
    o voi face si eu cu mare drag, daca esti de acord!

    RăspundețiȘtergere