duminică, 2 iunie 2013

Prăjitură cu rubarbă şi mascarpone

  o prăjitură delicioasăăăă, răcăroasă, spumoasă, bună rău, dar cu un mare cusur.... e prea micăăăă
Ingrediente pentru blat
  • 6 oua
  • 180 g zahăr
  • 1 lingură amidon, o lingură cacao şi restul făină până la 180 g
  • un praf de sare
Ingrediente pentru cremă
  • 4 gălbenuşuri
  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri bune de zahăr pudră
  • 500 ml smatână pentru frişcă
  • 400 g rubarbă
pentru sirop
  • 300 ml apă
  • 100 g zahăr
  • vanilie
  • 50 ml irish cream liqueur


Mod de preparare
     Pentru blat am procedat ca aici. făina, amidonul şi cacaoa le-am amestecat şi le-am cernut peste ou la sfârşit amestecând cu o spatulă. Am copt blatul într-o cratiţă dreptunghiulară 33 cm x 21 cm unsă cu unt apoi hârtie de copt.
Pentru a mă sincroniza cât timp blatul era la cuptor, am călit rubarba cu zahărul până a devenit o pastă, pentru că trebuie să se răcească total.
Pentru sirop am pus apa la foc, când dădea în clocot am adăugat zahărul şi păstaia de vanilie, am lăsat să se topească zahărul şi am dat de pe foc. După 5 minute am adăugat lichiorul şi am lăsat să se răcească.
Pentru cremă
   Am mixat gălbenuşurile până s-au albit apoi am adăugat peste ele treptat zahărul.
Zahărul cu puţină apă 2-3 linguri cât să se umezească zahărul se pune într-o crăticioară la foc până se topeşte zahărul şi se formează o miere. Se lasă să se răcească gălbenuşul mixat cu zahărul până ajunge la temperatura brânzei care trebuie ţinută la temperatura camerei, după care se adauga în compoziţia de ou. Se lasă la frigider o jumătate de ora, apoi se adaugă frişca bătută cu zahărul pudră. Se dă la frigider o jumătate de ora. Se taie blatul în trei, se însiropează prima foaie(foile le-am asamblat în cratiţa în care am făcut blatul în care am pus folie alimentară să pot scoate prajitura mai uşor şi să o tai în bucăţi) am pus un rubarba într-un strat consistent, am adăugat cremă, apoi alt strat însiropat şi cremă şi ultimul blat însiropat. Am lăsat prăjitura la frigider cam 2 ore, am scos-o din cratiţă şi am tăiat-o în bucăţi apoi am ornat fiecare bucată cu cremă.

6 comentarii:

  1. Daca este cu mascarpone,atunci imi place foarte mult!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un deliciu!! Daca zici ca e prea putina...nu mai cer nimic, o sa-mi fac eu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Crema de mascarpone este printre preferatele noastre (dupa cioco bineinteles :D) si combinatia cu rubarba acrisoara tb sa fie inedita! ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi there, this weekend is nice in favor of me,
    as this occasion i am reading this impressive educational post here at my house.


    Also visit my web-site ... anti cellulite treatment

    RăspundețiȘtergere