luni, 8 aprilie 2013

Paste cu busuioc şi roşii cherry


Ingrediente pentru o persoană
  • 100 g spaghete
  • 10-12 roşii cherry
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 2 căţei de usturoi mici
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper
  • un praf de nucşoară rasă
  • 2-3 linguri parmezan ras
Mod de preparare
   Am pus apa la clocotit cu sare şi am adăugat pastece când apa aera clocotită. Am pus o cratiţă pe foc şi am adăugat uleiul, am pus usturoiul feliat mic, untul, apoi roşiile, din care 5 cu ciorchine şi restul tăiate în patru. Am adăugat busuiocul tocat, sare şi piper. Am lăsat 2 minute să se pătrundă roşiile. Am pus o ceşcuţă de apă de la paste şi am ţinut sosul pe foc 5 minute scuturând din când în când cratiţa. Am scurs pastele şi le-am adăugat peste sos, am amestecat cu sosul, a adăugat nucşoara şi am lăsat cu un capac  acoperit un minut la foc mic. Am servit cu parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

4 comentarii:

  1. O bunatate de mancare!
    Draga mea te astept la concurs: http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Un deliciu! Nu refuz niciodata o portie de paste!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spaghetele delicioase! Imi mai alina dorul de primavara. Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand e vorba de paste hop si eu :P
    Imi place foarte mult ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere