luni, 18 martie 2013

Salată cu ciuperci şi sos pesto


Ingrediente
  • câteva frunze de salată
  • 8-10 roşii cherry
  • câteva rondele de castraveţi
  • o jumătate de ceapă
  • crutoane
  • chipsuri de parmezan
  • 8-10 ciuperci
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • cimbru
   Am rupt salara şi am tăiat roşiile, ceapa şi castraveţii. Ciupercile tăiate le-am călit în ulei de măsline cu usturoiul tocat şi cimbru.
Pentru chipsuri am pus 4 grămăjoare de parmezan ras, cât ai lua între 3-4degete în cuptor timp de 7 minute  preîncălzit la 200 grade C.
Sos pesto
  • două mâini de frunze de busuioc
  • ulei de măsline
  • 3-4 linguri de parmezan ras
  • 3-4 linguri migdale
  • 1-2 frunze de salată
  • sare
  • piper
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Am pus busuiocul, salata, migdalele şi parmezanul în mojar şi am pisat, am adăugat uleiul de măsline şi am maestecat, apoi am adăugat zeama de lămâie, am condimentat cu sare şi piper.
 

3 comentarii: