sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Fursecuri cu ciocolată şi cafea


Ingrediente
  • 75 g făină albă
  • 20 g cacao
  • 1 lingurişă praf de copt
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cafea instant
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 100 g ciocolată amăriue topită
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Făina, cacao, praful de copt şi sarea se cern într-un bol, apoi se cern patru linguri de cafea instant peste.
Se mixează untul cu zahărul brun până devine o cremă, apoi se adaugă oul pe margine şi se amestecă încet până se încorporează în cremă. După ce oul este încorporat se adaugă ciocolata topită amestecând la viteză mica. Peste amestecul de ciocolată, ou şi unt se adaugă amestecul de făina şi cafea şi se amestecă cu spatula, iar după se adaugă laptele. Aluatul obţinut se pune în folie şi se dă la frigider minim 45 minute.
Din aluatul scos de la frigider se fac biluţe de 2-3 cm diametru care se dau prin zahăr pudră şi se aşează pe hârtie de copt în tava aragazuli la 5 cm între ele. Se coc 12-14 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.

6 comentarii:

  1. vai, ce bine arata, iar eu sunt topita dupa dulciri....deci, se noteaza reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca-ti plac,poti pune lapte de cocos in loc de lapte. Pupici

      Ștergere
  2. Arata foarte bine fursecurile. Tare mi-as dori sa rontaiesc vreo doi inainte de culcare. :)
    Sa ai un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere