sâmbătă, 8 decembrie 2012

Pizza

Ingrediente
  • 300 g făină cu o linguriţă de sare
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 50 g salam uscat
  • 100 g caşcaval
  • 50 g gorgonzola
  • 4-5 ciuperci
  • 20 ml suc de roşii
  • câteva felii de bacon
  • oregano
  • cimbru
Mod de preparare
     Am pus peste drojdie 50 ml apă călduţă şi jumătate de linguriţă de zahăr apoi am lăsat-o 10 minute la dospit.
 Am adăugat apa cu drojdie peste făină.
Am amestecat până a ieşit un aluat potrivit de moale, apoi am adăugat 1-2 linguri de ulei de măsline şi am amestecat până s-a încorporat uleiul.
Am lăsat aluatul la dospit cam o ora, sau dacă este pus într-un vas cu apă caldă o jumătate de oră sau până îşi măreşte volumul.
Am întins aluatul şi l-am pus în tava de aragaz care era unsă cu ulei şi tapetată cu puţină făină de porumb.
Am pus sosul de roşii, apoi condimentele, ciupercile peste care am pudrat niţică sare, salamul tăiat subţire, baconul.
Pe o parte a tăvii am pus caşcaval şi gorgonzola, iar pe o parte doar gorgonzola. 
 Am copt pizza la 200 grade C, funcţia de pizza timp de 15 minute.




7 comentarii: