sâmbătă, 8 decembrie 2012

Paste cu sos de gorgonzola

Ingrediente
  • 350 g paste
  • 100 g gorgonzola
  • 1 lingură de smântână
  • 10 ml lapte
  • 4-5 linguri parmezan ras fin
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • piper alb
  • sare
Mod de preparare
Se pun la fiert pastele cu ulei de măsline şi sare, când acestea sunt aproape fierte se pregăteşte sosul.
Se încălzeşte o cratiţă cu uleiul de măsline, se adaugă gorgonzola şi se amestecă până se topeşte, apoi se adaugă smântâna la temperatura camerei şi cratiţa se dă de pe foc.
Se aşează cratiţa pe foc şi se adaugă laptele călduţ, se amestecă mereu şi se are grijă ca focul să fie mic şi să nu fiarbă sosul.
La sfârşit se daugă parmezanul şi se amestecă până se topeşte apoi piperul alb, iar dacă mai este nevoie sare. Se scurg pastele şi se adaugă sosul peste ele.
 
 
 
 
 

2 comentarii:

  1. nu ma omor eu dupa gorgonzola, dar imi place cum arata pastele tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa rezist tentatiei de a gusta din pastele tale;super bune!:)

    RăspundețiȘtergere