luni, 3 decembrie 2012

Paste cu midii şi sos de smântână


Ingrediente
  • 200g midii 
  • 1-2 căţei de usturoi tocaţi
  • o ceapă tăiata julien
  • 7-8 linguri de smântână peste 20%
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 linguri de unt
  • 50 ml vin alb demisec sau sec
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o lingurişâ de pătrunjel tocat.
  • 300-400 g spaghete

Mod de preparare
    Se căleşte ceapa în uleiul de măsline cu usturoiul, se adaugă untul, apoi midiile. Se lasă un minut apoi se adaugă foarte puţin vin. Ceapa şi usturoiul se condimentează cu foarte puţină sare. Se lasă să clocotească un minut, apoi se adaugă zeama de lămâie, se mai adaugă restul de vin şi puţină apă. Se lasă pe foc 2-3 minute, apoi se dă de pe foc, se lasă un minut să se răcorească şi se adaugă smântâna treptat, iar la urmă pătrunjelul tocat.
 

4 comentarii:

  1. Ador pastele cu fructe de mare!:)
    Super!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pastele sunt de departe preferatele mele, dar pastele cu midii nu-mi ies niciodata. Adevarul este ca niciodata n-am avut vreo reteta, le-am facut dupa ureche. Cu siguranta o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere