vineri, 14 decembrie 2012

Chec cu fructe


Pentru pesmet
  • 60 g făină albă
  • 110 g zahăr brun
  • 60 g unt rece
Se amestecă ingredientele până se obţine un pesmet. Nu se insistă prea tare pentru că se topeşte untul. Peste acest amestec se adaugă 50 g din amestecul de fructe şi se bagă la frigider.
Ingredinte pentru chec
  • 150 g nuci tăiate
  • 340 g cireşe, banane, mango, caise, merişoare confiate sau uscate 
Se amestecă nucile tăiate cu fructele, iar 50 g din acest amestec se pune în pemet.
Peste 310 g făină albă se adaugă 1şi 1/2 linguriţă de praf de copt şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu, apoi se amestecă bine.
Se bat cu telul 3 ouă şi 250 g zahăr tos, apoi se adaugă 225g smântână şi vanilie. Peste ouă se adaugă făina, apoi nucile cu fructele. Am pus compoziţia rezultată în patru forme de aluminiu unse cu unt şi tapetate cu făină. Am dat formele la cumptorul încălzit la 180 grade C timp de 15 minute, apoi am pus deasupra fiecărui chec pesmetul din cuptor. Am băgat iarăşi la cuptor tăviţele pentru 25 de minute.
 
 
 Foarte bun pentru zilele friguroase de afara, bombă calorică şi zahăr brun caramelizattttt, deliciosss
 


3 comentarii: