sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Spaghete cu carne




Ingrediente pentru sapte persoane
  • 600 g spaghete
  • o jumatate de ceapa tocata marunt
  • 20 g praz tocat
  • 500 g carne de porc- cotlet taiata cubulete
  • ulei de masline combinat cu ulei de floarea soarelui
  • 3-4 catei de usturoi tocati marunt
  • 100 g parmezan ras
  • 500 ml suc de rosii
  • patrunjel
  • 3 frunze de busuioc
  • sare 
  • piper
  • cimbru
     Se incinge o tigaie in care se pune 2-3 linguri de ulei de masline si floarea soarelui, cand iese nitel fum se pune  carnea de porc taiata cubulete, care se rumeneste. Se scoate carnea si se adauga in uleiul ramas ceapa si prazul, cand acestea sunt calite nitel se adauga usturoiul. Dupa 5 minute se adauga carnea si se calesc 5 minute impreuna.  Se adauga sare si piper, apoi sucul de rosii si cimbrul. Se lasa pe foc potrivit 15 minute, Cand sosul e aproape gata se pun pastele la fiert. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.Se lasa 2 minute sa clocoteasca sosul apoi se stinge focul. Se scurg pastele si se adauga sosul, se amesteca si se servesc cu parmezan ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu