luni, 26 noiembrie 2012

Saramura de pui



Ingrediente pentru două persoane
  • 2-3 pulpe de pui
  • cimbru, boia de ardei dulce, ardei roşu tocat, sare, oregano, cam o linguroţă de fiecare
  • chimen, nucşoară cam jumătatde de linguriţă
  • pătrunjel tocat mărunt
  • 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt-înainte de tocare le-am scos mijlocul verde
  • 200 ml apă
Mod de preparare
    Am condimentat pulpele şi le-am pus pe grătar până au devenit aurii.
Toate condimentele le-am pus în mojar şi le-am zapăcit un minut.
Când carnea era frumos rumenită am scos-o într-o cratiţă, am adaugat 1-2 linguriţe din amestecul din mojar, usturoiul tocat, pătrunjelul şi apa clocotită, apoi am pus cratiţa pe foc pentru 5 minute. Dacă mai e nevoie se mai adaugă condimente şi sare. Am lăsat ctatiţa 5-10 minute după ce am stins focul acoperită cu un capac. Am servit saramura cu mămăliguţă.


5 comentarii:

  1. Ce bunatate!!! Eu n-am facut...dar tot am zis ca incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, fosrte buna, multa lume face din peste

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav arata!! Asa ceva e musai de facut...ca-mi ploua in gura nu altA!!

    RăspundețiȘtergere