luni, 5 noiembrie 2012

Costiţe de miel


 
 Pentru că surioarei mele îi place mult cărniţa şi saliva de ceva timp la nişte coaste de miel m-a invitat la ea să facem nişte costiţe....  Eu cu gătitul ea cu fotografiatul, de data asta cineva a fotografiat tot ce mişcă şi nu a pierdut nici o etapă.
Deci cum spuneam, ea a cumpărat costiţele de miel, deşi erau cam.... şi le-am preparat toate trei, noi două şi  cu Măiuţu, gospodina cea mică.
Ingrediente
  • coaste de miel cu tot cu partea de sus cotlet...se văd în imagini
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • măghiran
  • busuioc
  • ar fi trebuit şi ceva mentp proaspătă dar nu aveam şi era cam târziu ca să cumpărăm
  • ulei de măsline
Am tăiat buruienile şi le-am amestecat cu ulei de măsline, sare şi piper. Am dat carnea prin amestecul rezultat şi am lăsat-o câteva minute să se odihnească, apoi am rumenit-o pe o parte şi pe alta în tigaie cu ulei de măsline. Am adăugat coastele cu 2 căţei de usturoi într-o tavă de cuptor cu staniol şi le-am lăsat la cuptăr 20 de minute, la 200 grade. Înainte de servire am lăsat-o să se odihnească 5 minute.
Am servit friptura cu piure de mazare şi piure de cartofi, alături de salată de varză.
Piure de mazăre. După reţeta lui Horia Vârlan.
  • 250 g mazăre proaspătă sau congelată
  • o jumătate de ceapă
  • supă de legume
  • lapte 100 ml
  • sare
  • nucşoară
Mod de preparare
Am tocat ceapa mărunt, apoi am sotat-o într-o lingură de unt. După câteva minute am adăugat mazărea şi am continuat sotarea pentru încă 2-3 minute.
Am adăugat supă cât să acopere mazărea 3/4, apoi am fiet 10 minute.
Am adăugat sare nucşoară măcinată, apoi laptele continuând fierberea încă 5 minute.
Am pasat mazărea, folosind atâta lichid în care a fiert, cât să obţin un piure dens.
Piure de cartofi
  • 8 cartofi medii curăţati şi fierţi
  • 50-100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 20-30 g smântână lichidă
  • sare
Mod de preparare
Am zdrobit cartofii, am adăugat lapte amestecând continuuu, am pus cratiţa pe foc mic şi am adăugat untul amestecând rapit cu un tel iar la sfârşit smântâna. Am lăsat cratiţa cu piureul acoperită cu un capac deasupra oalei cu apa clocototă în care fierseseră cartifii  să fie caldă.











3 comentarii: