duminică, 25 noiembrie 2012

Barcuţe



Ingrediente
  • 800 g făină
  • 500 g osânză dată la maşina de tocat
  • 2 gălbenuşuri
  • 325 ml apă carbogazoasă
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 g rahat
  • 200 g zahăr pudră
Mod de preparare
    300 g de făină împreună cu osânza se amestecă şi se dă la frigider.
    Peste restul de făină se adaugă sarea şi gălbenuşurile bătute peste care se pune apa minerală.
   Se frământă astfel încât să rezulte un aluat molceluş, dacă e prea moale se adaugă puţină făină.
  Se întinde aluatul cu sucitorul, apoi se întinde uniform peste aluatul obţinut osânza. Se pliază colţurile pătratului obţinut spre interior unul peste altul şi se întinde cu sucitorul pudrând pe masa de lucru făină. Se pliaza aluatul din colţuri spre interior şi iarăsi se întinde. Se întinde şi se pliază aluatul de încă trei ori. Se lasă la frigider o oră, apoi se întinde aluatul şi se taie pătrate cu latura de 10 cm, se pune rahat în mijloc şi se pliază una peste alta două colţuri opuse ale pătratului peste rahat. Se coc în cuptor la 200 grade C cam 20-25 minute până se rumenesc. Se dau prin zahăr pudră imediat cu se scot din cuptor.
 
 




 

3 comentarii: