miercuri, 10 octombrie 2012

Cotlet de port şi ciuperci



Ingrediente pentru două porţii
  • 2 cotlete de porc cu os
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de usturoi
  • cimbru
  • 2 linguri de unt
  • 100-150 g ciuperci
  • ardei iute roşu
  •  10 ml vin roşu
  • 1 lingură oţet balsamic
  • câteva bobiţe de zahăr
  • pătrunjel tocat
Mod de preparare
      Ciupercile tăiate în două, depinde cât de mari sunt, se pun într-o cratiţă încălzită  cu ulei de măsline, după 1 minut maxim se pune usturoi tocat, ardeiul iute tăiat, sare, eventual piper dacă mai trebuie şi se scutură cratiţa să nu se prindă. Se adaugă vinul, se scutură cratiţa, iar după 1 minut oţetul balsamic şi zahărul. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat.
       Am condimentat cotletul cu sare şi piper.
       Se încinge o cratiţă, apoi se pune ulei de măsline, se agaugă carnea peste 2 căţei de usturoi tăiaţi nu prea mic şi cimbrul verde. Se întoarce carnea după 1-2 minute când este rumenă. Se pune o lingură de unt peste carne şi cu o lingură se stropeşte carnea cu zeama din cratiţă până se caramelizează frumos. Am servit cotletul alături de ciuperci. A fost o mancare delicioasă,chiar dacă fotografiile nu sunt reuşite, usturoiul caramelizat este minunat,numai să nu se ardă, trebuie avut grijă ca la un moment dat să fie ridicat peste carne.

2 comentarii: