joi, 25 octombrie 2012

Baclava


 
Ingrediente
  • 2 pachete de foi de plăcintă
  • 1kg zahăr şi 200 ml miere de albine pentru sirop
  • 300 g nuci tocate
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • o jumătate de lămâie
  • 100 g unt topit
  • 50 g zahăr brun
  • o linguriţă de vanilie praf
Mod de preparare
       Nucile, scorţişoara şi o mînă de zahăr brun le-am pus în robotul de bucătărie şi le-am mixat până nucile erau destul de fine.
     În tava de la aragaz unsă bine cu unt topit, am aşezat pe toată suprafaţă foi de plăcintă, le-am uns cu unt, apoi am adăugat un alt strat de foi, iar am uns, după care am presărat nucă măcinată, cam 2-3 linguri. Am efectuat operaţiunea cu straturile alternante de foi şi nuci până acestea s-au terminat, ultimul strat fiind de 2-3 foi unse bine cu unt. Am tăiat cu un cuţin aluatul în formă de rombuşi, apoi
l-am băgat cam 30 de minute la cuptor la o temperatură potrivită cam 180 grade C până ce primul strat era rumenit. În tot timpul cât aluatul de foi era la cuptor, am făcut siropul. Într-o crăticioară am pus zahărul, lămîia şi cam 1l de apă. Am dat în clocot până ce zahărul era topit, apoi am lăsat să mai scadă puţin, am adăugat vanilia şi am lăsat să mai clocotească câteva minute. Am dat cratiţa de pe foc să se răcorească niţel, apoi am adăugat mierea de albine. Am turnat siropul peste aluatul de foi după 5 minute de la scoaterea din cuptora. Pare mult sirop, dar în 5 minute este absorbit tot.









 

7 comentarii:

  1. Nu am incercat niciodata aceasta prajitura deoarece mi se pare extrem de dulce, dar in acelas timp este si extrem de buna :))
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. este foarte bune, este si ceva mai dulcica, dar poate o sa-ti placa, pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Este pe gustul sotului meu,mereu fac pentru el.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mult imi place baclavaua, chiar daca e asaa duuuulce!! Eu inca n-am reusit s-o fac acasa, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. E suuuppper de gustoasa...........

    RăspundețiȘtergere