sâmbătă, 8 septembrie 2012

Zacuscă




Ingrediente
  • 1 kg de vinete
  • 1 kg roşii
  • 1-2 cepe
  • 3-4 ardei potriviţi de diferite culori
  • sare
  • piper
  • cimbru
Mod de preparare
  Am copt vinetele şi le-am curăţat, apoi le-am tăiat.
Ceapa am tăiat-o mărunt şi am pus-o la călit în puţin ulei. După ce s-a rumenit puţin, am pus ardeii tăiaţi mărunt. Când legumele s-au călit am adăugat roşiile tăiate, am lăsat să clocotească 10-15 minute până totul devine o pastă, apoi am adăugat vinetele. Am lăsat pe foc 10-15 minute la minim, să nu se lipească, cât să mai scadă zacusca. La sfârşit am adăugat pătrunjelul, sarea, cimbrul şi piperul. Se poate adăuga sare şi în timpul fierberii, la momentul adăugării roşiilor. Se poate servi caldă, dar şi rece.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu