joi, 6 septembrie 2012

Gogoşi cu cremă de lămâie



Aluatul
      Am pus în robotul de bucătărie 2 linguriţe de drojdie uscată, puţin lapte călduţ şi o lingură de zahăr. După 10 minute am adăugat 100 ml lapte, 3 ouă, trei sferturi de cană de zahăr, 50 g unt şi făină cât să iasă un aluat nu prea tare, cam 300-350 g făină. Am pus aluatul într-un castron cu o folie învelit, apoi l-am dat 2 ore la frigider. Am întins aluatul şi l-am tăiat în forme rotunde. Am lăsat gogoşile să crească învelite cu un prosop. Le-am copt în ulei încins.
Crema de lămâie
     Zeama de la 3 lămâi mici, coaja de la o lămâie,  un sfert de cană de unt netopit, trei sferturi de cană de zahăr şi 3 ouă le-am pus într-un castron la bain marie. Am bătut continu cu un tel până a devenit o smântână nu prea groasă. Am dat crema prin sită, am învelit-o cu folie şi am introdus-o la frigider să se aşeze cât se odihneşte aluatul.
După coacere am umplut gogoşile cu cremă.







crema pudrată cu zahăr





Un comentariu: