miercuri, 29 august 2012

Ardei umpluţi

 


Ingrediente
  • 23 de ardei graşi potriviţi
  • 2 morcovi mari
  • 2 păstârnaci
  • 1/4 dintr-o ţelină
  • 2 cepe mari
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 23 linguriţe de orez
  • 1 kg carne tocată
  • 2 kg roşii
  • cimbru
  • făină de porumn
  • făina de secară sau grâu
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g pastă de tomate










  •  
Mod de preparare
    Am călit ceapa tăiată mărunt peste care am adăugat morcovul, ţelina şi păstârnacul rase. Le-am  călit împreună câteva minute. Carnea tocată am călit-o 5 minute în ulei încins pe care am pus-o peste ceapă şi legume.  După câteva minute peste carne am adăugat un kilogram de roşii făcute suc prin blender şi pasta de tomate. Am lăsat să clocotească 5-10 minute apoi am adaugat orezul şi pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. La sfârşit am adăugat 1-2 pumni de făină de porumb şi secară după care am amestecat, iar când se mai răcoreşte am adăugat ouăle. Ardeilor spălaţi le-am scot cotoarele şi seminţele, apoi i-am umplut cu amestecul de carne. Le-am pun în loc de capacele ardeilor roşii tăiate, apoi i.am aşezat în cratiţă unde am pus câteva crenguţe de cimbru, restul de roşii făcute suc şi apă. Dacă vrem ca să fie mai acri adăugăm şi puţin borş. sev dau în clocot apoi se lasă 2 ore la fos mic până se fierbe compoziţia din ardei şi ardeiul.

Un comentariu: