miercuri, 11 iulie 2012

Tarte portugheze cu cremă de vanilie şi caramel




Ingrediente (după reţeta lui Jamie Oliver)
200 g aluat foietaj cumpărat sau ca aici preparat
scorţişoară dacă dorim (eu am făcut şi cu scorţişoară şi fără, sunt bune oricum)
Crema
1 ou mare sau 2 mai mici
125 g smântână
coajă de lămâie sau portocală - o linguriţă
vanilie
2-3 linguri de zahăr
Caramel
3-4 linguri de zahăr
sucul de la o jumătate de lămâie sau portocală
Se pun  într-o ctatiţă la foc mic, ingredientele pentru caramel până se caramelizează, scuturând cratiţa.
Mod de preparare
    Aluatul franţuzesc se rulează, dacă vrem să punem scorţişoară mai întâi îl dăm prin o lingură de scorţişoară. După rulare îl tăiem în 12 bucăţi, fiecare cilindru obţinut îl turtim şi îl presăm într-o formă de brioşe, acoperind toată forma. Băgăm în cuptorul preîncolzit 12-15 minute la 200-220 grade. În timpul acesta amestecăm ingredientele pentru cremă. După cele 12 minute, scoatem forma cu tartele, cu o linguriţă şi o furculiţă facem loc în interiorul lor şi adăugăm cremă. Băgăm forma cu tartele la cuptor 10 minute până se întăreşte şi creşte crema.
    Se scot pe un grătar să se răcească şi se pune caramelul fierbinte peste fiecare.















Un comentariu: