luni, 16 iulie 2012

Tarte cu nectarine


Ingrediente

  • 200 g aluat foietaj cumpărat sau ca aici preparat
  • 2 nectarine
  • 3 linguri de lichior amaretto
  • 2 linguri de zahăr brun

Crema

  • 1 ou
  • 100 g smântână
  • esenţă de rom
  • 2 linguri de zahăr
Mod de preparare

    Aluatul franţuzesc se rulează,  apoi se tăiem în 12 bucăţi, fiecare cilindru obţinut îl turtim şi îl presăm într-o formă de brioşe, acoperind toată forma. Băgăm în cuptorul preîncolzit 12 minute la 200-220 grade. În timpul acesta amestecăm ingredientele pentru cremă, tăiem cubuleţe nectarinele şi le lăsam câteva minute în lichiorul amaretto.  După cele 12 minute, scoatem din cuptor forma cu tartele, cu o linguriţă şi o furculiţă facem loc în interiorul lor şi adăugăm cremă şi cîteva cubuleţe de nectarine. Băgăm forma cu tartele la cuptor 10 minute până se întăreşte şi creşte crema.

    Se scot pe un grătar să se răcească şi se presară zahărul brun cât sunt fierbinţi peste fiecare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu