marți, 24 iulie 2012

Spumă de ciocolată





Ingrediente
Pentru blat
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • puţină sare
Pentru spumă
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 g frişcă
  • 3 albuşuri
  • 1-2 gălbenuşuri
  • 4-5 linguri zahăr pudră
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
    Untul şi ciocolata se pun la bain marie într-un vas, astfl încât apa să nu atingă vasul în care sunt. Când s- topit şi s-a mai răcorit se adaugă gălbenuşurile bătute 5-10 minute cu zahărul, apoi la sfârşit se adaugă albuşul bătut spumă. Se încorporează totul fără a se strica pufoşenia albuşului, eventual dacă nu e bine încorporat albuşul se lasă aşa. Se toarnă într-o formă de tort şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade ţi se lasă 45 de minute. După acest timp se lasă să se răcească.
Forma de tort în care se coace blatul, se tapetează cu hârtie de copt pe fundul tăvii dar şi pe lateral.
Spuma
Untul şi ciocolata se pun într-un vas la bain marie.
 Câns s-au topit şi sunt răcite un pic, se adaugă gălbenuşul, frişca şi la sfârşit albuşurile bătute spumă, având grijă să nu stricăm textura pufoasă a cremei. Albuşurile se bat mai întâi până ce dacă întoarcem castronul nu cade conţinutul, apoi adăugăm zahărul şi la sfârşit zeama de lămâie. Crema formată se pune peste blatul care nu se scroate din tavă şi se bagă la frigider 4-5 ore.



compoziţia pentru blat

blatul în forma tapetată cu hârtie înainte de a fi băgat la cuptor
spuma
frişca

albuşul cu zahărul şi lămâia

ciocolata si untul topite

gălbenuşul



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu