marți, 17 iulie 2012

Pulpe de pui cu ciuperci şi salată


Ingrediente pentru două persoane
  • două pulpe de pui tăiate în jumătate şi condimentate cu sare
  • 100-150 g ciuperci
  • 1 căţel de usturoi
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie
  • cimbru
  • puţin ardei iute, roşu
  • 2 castraveţi
  • 3 roşii
  • 1 ardei gras
  • o ceapă mică
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet balsamic
  • sare
  • o linguriţă busuioc uscat
Mod de preparare
     Pulpele le-am pus la grătarul de aragaz încălzit bine. Cât grătarul lucra, am tăiat castraveţii cu un cuţit de ras legumele, roşiile le-am tăiat cubuleţe după ce le-am scos seminţele şi interiorul, ardeiul şi ceapa le-am tăiat julien. Am pus într-un borcănel cu capac oţetul balsamic, uleiul de măsline, sare şi busuiocul, le-am zguduit bine şi le-am lăsat să se odihnească, urmând să  pun dressingul peste legume atunci când ne aşezam la masă.
    Ciupercile le-am tăiat în trei. Am încins o cratiţă cu ulei de măsline peste care am adăugat ciupercile. După 1 minut am adăugat usturoiul şi ardeiul iute tocat, sarea, scuturând cratiţa ca să nu se prindă. Când sunt aproape gata, cam după 5 minute maxim, se adaugă sucul de lămâie, se mai lasă 1 minut şi se opreşte focul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu