miercuri, 4 iulie 2012

Pui piccata



Ingrediente pentru patru persoane
  • 400 g piept de pui
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml de vin alb demisec
  • 2-3 linguri de capere
  • 100 g făină
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • 75 ml supă de pui
  • sare
  •  piper alb
  • 100 g unt pentru prăjit şi 2 linguri pentru sos
     Pentru garnitură, am folosit cartofi dulci, cam 250 g, tăiaţi felii cu sare şi piper peste care am stors o jumătate de lămâie. Am pus cartofii la cuptor cam jumătate de oră, până s-au înmuiat. Cei  caramelizaţi sunt tare buni.
Mod de preparare
     Pieptul de pui l-am tăiat şi bătut cu un ciocan de bucătărie, peste o pungă de plastic. Făina parmezanul, sarea şi piperul le-am amestecat, prin amestecul rezultat am dat carnea. Am prăjit carnea în unt, punând fiecare bucată după prăjire pe un prosop de hârtie.
    În cratiţa în care am prăjit puiul, în acelaşi unt am pus vinul, l-am lăsat să borborosească 1 minut, apoi am adăugat supă de pui şi sucul de lămâie. După ce fierbe 3-4 minute am adăugat caperele, am  fiert 1 minut apoi am adăugat 2 linguri de unt, dar am dat cratiiţa de pe foc. Se sărează eventual pipărează dacă mai este nevoie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu