joi, 12 iulie 2012

Ardei copţi cu roşii



Ingrediente pentru 6 porţii
  • 1 kg de ardei verzi-galbeni
  • 200 grame de ardei kapia
  • 1-1,5 kg roşii
  • 1 ceapă mare
  • pătrunjel
  • sare
  • cimbru
Mod de preparare
       Am copt ardeii, i-am pus într-un castron, am învelit castronul cu o folie de plastic circa 10 minute apoi am curăţat ardeii de coajă.
       Am călit ceapa în puţin ulei, apoi am adăugat roşiile tăiate mărunt, dar nu exagerat de mărunt şi
le-am adăugat peste ceapă. Am lăsat să se înmoaie cam 15 minute, iar când a devenit un sos am pus ardeii şi sosul care se scursese de la ardei.  Am lăsat să borborosească la foc mic 20 de minute, iar la sfârşit am adăugat pătrunjelul tocat. E cea mai delicioasă mâncare a copilăriei mele, iar mirosul ardeilor copţi e ...... iamiii . E PREFERATA MEA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu