sâmbătă, 2 iunie 2012

Tartă cu mere şi foietaj

Ingrediente:
  • un pachet  foietaj Bella (conţine două foi de aluat)
  • 6 mere potrivite curăţate şi tăiate foarte subţire (semilune)
  • 70-80 g zahăr
  • 1 ou
  • 150 g smântînă
  • o linguriţă scorţişoară
  • o picătură de vanilie
     Am uns o tavă de aragaz cu foarte puţin unt peste care am aşezat o foaie de aluat  cu marginile întoarse.
    Înainte de a mă apuca de aranjat totul, am dat drumul la cuptor la 200 grade să se încălzească.

      Smântâna, oul, 50 grame de zahăr şi vanilia le-am bătut cu telul până sau omogenizat, jumătate din compoziţia rezultată am turnat-o peste aluatul din tavă. Am adăugat merele peste care am pus zahărul amestecat cu scorţişoara, generos ca să arate bine după ce se caramelizează. Se dă la cuptor la 200 grade C până se caramelizează zahărul, apoi se scade temperatura la 180 grade C, cam 25-30 minute în total. E foarte delicioasă caldă, abia aştept să se răcescă să văd cum este.





Un comentariu: