sâmbătă, 30 iunie 2012

Salată de fasole cu pui în crustă crocantă




Verde picant, roşu sfidător, galben crocant şi alte nuanţe ale gustului proaspăt!!

Ingrediente pentru patru porţii
  • 160 g cuşcuş opărit în apă sau supă
  • 1 lingură boia dulce
  • 2 linguri chimen măcinat
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă, se poate şi fără, eu nu am pus
  • 1 lingură frunje de coriandru tocat, eu nu am avut şi am pus seminte de coriandru zdrobite şi pătrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • făină
  • 400 g file de piept de pui
  • 2 ouă
  • ulei de floarea-soarelui
  • 250 g fasole verde
  • 150 g salată, frunze de sfeclă şi spanac
  • Dressing
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi mic
Mod de preparare

          E o salată super, eu am luat-o din revista  "IOANA. Secretele bucatariei" sau cam aşa ceva.
   Deci...
      Am prepart dressingul din ingredientele menţionate mai sus şi l-am pus la frigider.  L-am mixat cu blenderul.
Se opăreşte fasolea verde în apă clocotită 2-3 minute cu sare. Eu le-am scurs şi le-am sotat în puţin ulei de măsline încins cu un sfert de căţel de usturoi tocat mărunt, o frunză de mentă, 2 frunze de busuioc şi foarte puţin cimbru verde. În reţeta originală erau doar feite. Într-un castron se amestecă cuşcuşul cu boiaua, chimenul, coaja de lămâie, coriandru, pătrunjel, sare şi piper. Pentru că nu aveam corindru verde, am încins o cratiţă în care am pus câteva seminţe de coriandru, apoi le-am zdrobit şi le-am adăugat în compoziţia de cuşcuş. Au un miros minunat, de picant, lămâiţă....super oricummm şi mai intens atunci când sunt prăjite seminţele.
       Se aşează făina într-o farfurie, iar în alta se bat ouăle. Se tăvălesc bucăţile de pui, mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în final prin amestecul de cuşcuş. Într-o tigaie se toarnă ulei într-un strat de 2 cm grosime şi se prăjesc bucăţile de carne la temperatură medie 2-3 minute, pe fiecare parte. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop de hârtie. Se repartizează apoi pe farfurii cu fasole verde şi frunzele de sfeclă, salată şi spanac, se stropesc cu dressing. Am pus şi câteva crutoane, cu dressingul sunt tare bune.   DELICIOSSSSS






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu