marți, 12 iunie 2012

Ciuperci cu sos Garam Masala



Ingrediente: 250 g ciuperci, 250 g rosii in bulion cuburi, 1 ceapa, taiata julien, 1 ardei gras rosu, taiat cuburi, 100 g boabe porumb (conserva), 1/2 lingurita pasta de ghimbir, 4 catei usturoi, zdrobiti, 1 ardei iute, tocat, 1/2 lingurita chili pulbere, 1/2 lingurita garam masala, 1/2 lingurita curcuma, pudra, 1 lingura de ulei, sare, coriandru tocat.
Preparare: Tai ciupercile in 4, zdrobesti usturoiul si ghimbirul. Tai ceapa julien si pregatesti condimentele (chili, curcuma, garam masala). Tai rosiile si ardeiul gras, cuburi, ardeiul iute si coriandrul le toci marunt. Torni uleiul in wok (sau tigaie obisnuita) si-l lasi sa se incinga la foc mediu. Adaugi ceapa, o lasi sa se rumeneasca, apoi pasta de ghimbir si de usturoi, amesteci si le lasi, impreuna cu ceapa, inca 2 minute. Adaugi ardeiul iute, chili si rosiile in bulion, amesteci si lasi sa fiarba, la foc mic, 5 minute. Potrivesti de sare, adaugi curcuma si garam masala, amesteci, apoi adaugi ciupercile si ardeiul gras. Lasi sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute, amestecand. Dupa ce au fiert ciupercile, adaugi porumbul, 1/2 din coriandrul tocat, amesteci si stingi focul. Presari coriandru verde si servesti cu orez basmati.
Eu am servit cu orez salbatic ciupercile.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu