duminică, 27 mai 2012

Gogoşi cu îngheţată şi sos caramel


Ingreiente.
 Gogoşi
600 g făină
3 ouă
200 lm lapte
6-7 linguri de zahăr
1 linguriţă drojdie uscată
Sos caramel
100 g zahăr
1 lămâie
25 ml apă
Se serveşte cu îngheţată de vanilie şi cranţ de migdale ori fistic.
    Drojdia cu un pic de zahăr se lasă în laptele călduţ 10 minute să dospeacsă. Se face un aluat din toate ingredientele şi se lasă la dospit, într-un loc ferit de curenţi până îşi dublează volumul. În timp cât creşte zahărulse caramelizează până devine auriu, se adaugă lămâia şi puţină apă astfel încât după fierbere să fie smântână subţire.








    După ce au crescut le-am tăiat în diferite forme şi le-am mai lăsat niţel să crească, după care le-am prăjit în ulei încins.

    Când gogoşile au fost gata, le-am dat prin sosul caramel, le-am servit după cum se vede cu îngheţată de vanilie peste care am presărat cranţul de migdale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu