marți, 15 mai 2012

Friptură de vită cu legume şi salată de varză






Ingrediente pentru două persoane
  • 500-600 g carne de vită tânără, muşchi.
  • o jumătate de ardei roşu
  • o jumătate de ardei verde-galben
  • un sfert de ţelină
  • o jumătate de dovlecel mic
  • un morcov
  • un sfert de varză mică
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru

pentru sos
  • o jumatate de castravete fabio
  • un sfert de ceapă
  • ulei de măsline
  • oţet
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare
     Am tăiat carnea în patru, perpendicular pe fibră, am condimentat-o cu sare şi piper şi am uns-o cu foarte puţin ulei de măsline. În timpul acesta am pus cratiţa grill pe foc să se încălzescă bine, bine. Am întors de 2 ori carnea şi puţin pe margini pentru că era cam groasă(cam 10 minute). La sfârşit am bagat-o în cuptorul preîncalzit la 250 de grade şi am ţinut-o 10 minute la 200 grade cu tot cu cratiţă.
 I s-a lăsat un sos brun super. Dacă bucăţile de carne sunt mai subţiri nu trebuiesc ţinute în cuptor aşa de mult.
 Salata de varză
    Am tocat varza mărunt şi am frecat-o cu sare peste care am adăugat jumătate din sosul de castraveţi şi un pic de oţet.
    Modul de preparare a sosului îl găsiţi aici sosul
   Leguleme le-am tăiat felii pe lung şi le-am sotat în tigaie cu ulei şi puţin usturoi iar la sfârşit am adăugat puţin cimbru şi busuioc uscat.
   Le-am servit cu sosul de castraveţi, care în combinaţie cu sosul  ce se lăsase de la carne era criminallll. Carnea cumpărată trebuie să fie rozie nu grena roşiatică pentru că e bătrână. Friptura era foarte delicioasă şi foarte moale aproape ţi se topea în gură.
POFTĂ MARE!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu