sâmbătă, 21 aprilie 2012

Supă cremă de ciuperci



Ingrediente
  • 100g unt
  • două linguri de făină
  • 500 ml lapte
  • 1,5 l supă de legume
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • o ceapă
  • sare
  • 2-3 căţei de udturoi
  • 100 g smântână
  • crutoane de pâine prăjită
  • pătrunjel verde
Mod de preparare
        Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o cratiţă. Se adaugă făina şi se prăjeşte uşor, fără să se coloreze, apoi se toarnă laptele rece în fir subţire şi se amestecă continuu cu un tel. Se adaugă supa şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se îngroaşă. Dacă folosiţi ciuperci din conservă, puteţi să înlocuiţi o parte din supă cu apa de la ciuperci.
       În cazul în care s-au format cocoloaşe, folosiţi o strecurătoare (probabilitatea să se facă cocoloaşe e mică, dar dacă puneţi multă faină se poate întâmpla, lingurile de făină trebuiesc sa fie rase). În timpul fierberii trebuie amestecat cu grijă supa, pentru că are tendinţa să se lipească şi să se afume. Separat se pune la încins restul de unt, se căleşte ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin şi ciupercile tăiate lamele. După ce s-au prăjit uşor, se adaugă în cremă, se continuă firberea încă 5 minute şi se asezonează după gust cu sare şi piper. Înainte de servire se adaugă smântână, crutoane de pâine şi pătrunjel verde tocat. eu ampus smântâna şi un pic de pătrunjel înainte de a da jos supa îmi place mai mult aşa. Mie îmi place f f f f mult supa asta, numa că pătrunjelul meu era cam veştejit. Poftă mareeee!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu