vineri, 13 aprilie 2012

Pască

Mod de preparare:


           Din cocă de  cozonac cam 500g (depinde de tava în care vreţi să o puneţi, rotundă, dreptunghiulară, cît de mare e) se pune jumătate pe fundul tăvii unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt iar cealaltă jumătate pe margine şi în mijloc ca o cruce (coca se dozează astfel încât jos sa nu fie prea subţire, iar pe margine şi în mijloc se rulează un şnur nu prea gros pentru că coca creşte în cuptor şi va acoperi btânza). În dreptunghiurile rămase am pus brânză de vaci proaspătă cam 200g cu stafide şi câteva linguri de zahăr, ar fi bine să gustaţi cât e de dulce, puţintică sare şi un ou, brânua nu trebuie să fie prea moale, ar trebui făcută şi imediat asamblată pasca apoi băgată la cuptor pentru că altfel se înmoaie. Deasupra înainte de a fi bagată la cuptor se unge cu gălbenuş bătut. Am copt-o la nivelul 2 al aragazului la 180 grade C cu foc de jos prima jumătate din timp, apoi de jos în sus, timpul tottal de coacere 40 de minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu