luni, 16 aprilie 2012

Lebede





      Aceste  prăjiturele mă duc cu gândul la anii copilăriei când mătuşica mea, Zamfira făcea aceste lebede, mai ales de ziua ei pe 6 mai.  La mulţi ani !  se apropie.Ne e dor de tine. PUPICEIIIII!

       Compoziţia o găsiţi aici eclere şi cum se procedează pentru fabricarea corpurilor lebedelor. Gogoşelele de eclere se taiei astfel încât în interior să rămână loc pentru umplutură, iar partea de sus se mai taie în două pe lung obţinând cele două aripi. 
        Pentru gâturile lebedelor într-o altă tavă cu şpiţul se fac S-uri şi se coc separat cam 20 de minute. Eu am umplut lebedele cu frişcă, dar o să încerc şi cu cremă de vanilie.
 Asamblarea:
         Se umple  cu cremă sau frişcă partea rămasă din gogoaşă astfel încât să formeze o nouă gogoaşă, să acopere partea tăiată chiar şi mai mult, se adaugă gâtul lebedei care se introduce în frişcă într-o extremitate a gogoaşei, apoi aripile de o parte şi de alta.
        Poftă mare!!! Arată minunat, o să încerc să le umplu cu brînzeturi pentru aperitive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu