luni, 16 aprilie 2012

Eclere


Coji de eclere:
  • 250 ml apa(lapte)
  • 100 ml ulei(100 g unt)
  • 125 g făină
  •  4 ouă
Crema de vanilie:
  •  500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  •  2 gălbenuşuri
  •  30 g amidon
  •  1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Cojile de eclere:
      Într-o crăticioară se pune apa şi uleiul la foc potrivit şi se lasă până clocoteşte, apoi adaugăm făina dintr-o dată şi amestecăm repede până se desprinde de pe pereţii vasului(putem mixa cu mixerul).
     Se ia de pe foc şi se adaugă ouale unul câte unul amestecandu-se rapid după fiecare.
    Punem cmpoziţia într-un spriţ pentru ornat şi se fac gogoşele care se coc(la foc mediu 30-35 minute) în tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt la200 grade C.După ce s-au răcit le tăiem pe jumătate şi le umplem cu crema.
Crema de vanilie:
        Laptele se pune la fiert cu zahărul,iar în acest timp se freacă bine gălbenuşurile cu amidonul.
      Când laptele a fiert se ia de pe foc şi se adaugă câte o lingură de lapte peste gălbenuşuri,amestecând bine după fiecare (vreo 10 -12 linguri),  iar restul de lapte se adaugă şi el în fir subţire amestecând continuu.
      Când am terminat punem iaraşi pe flacara şi amestecăm cu telul până ce se îngroaşă (amidonul va face ca această compoziţie să devină o cremăîngroşată).  Luăm de pe foc şi adaugăm esenţa şi zahărul vanilat.
      Cu crema obtţnută umplem cojile de eclere, iar la sfârşit ornăm cu ciocolată.



1 crema
2 crema
3 crema înainte de umplerea eclerelor


1 coca pentru coji

2 coca pentru coji înainte de a fi pusă în spriţ

3



4 cojile în cuptor

5 cojile după coacere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu