sâmbătă, 14 aprilie 2012

Chiftele din cegă

Ingrediente
  • 200g carne de cegă
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g couscous
  • 50 g ricotta
  • o linguriţă pastă de tomate
  • 50 g pesmet
  • o legăturică de pătrunjel
  • 1-2 ouă
  • piper
  • sare după gust
  • cimbru
Mod de preparare
          Peştele l-am pus la cuptor cam 20 de minute cu sare, apoi l-am lăsat să se răcească şi am scos carnea de pe oase. Într-un bol am pus alături de peşte, ceapa tăiată mărunt, unsturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt, couscousul pe care l-am pun cu 10 minute în puţină apă clocotită apoi l-am scurs foarte bine de apă şi oul. După ce am omogenizat compoziţia am lăsat-o 10 minute să se amestece aromele şi am făcut bulgăraşi din compoziţie pe care i-am aşezat în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu unt. Am copt chiftelele cam 20 de minute până au devenit rumenii. Cred că mergea foarte bine să le tăvălesc un pic prin susan.












Un comentariu: