luni, 30 aprilie 2012

Chec




Ingrediente:
5 ouă
250 g făină
250 g zahăr
250 g unt
o esenţă de vanilie(fiolă)
1 pachet de praf de copt

Mod de preparare:
  Se bate untul cu zahărul şi vanilia până se încorporează bine zahărul, apoi se adaugă unul câte unul ouăle şi se mixează bine până untul, zahărul şi ouăle devin o pastă omogenă şi zahărul este topit complet. Se adaugă faina în care se pune praful de copt şi se cerne. După ce este omognizată compoziţia se pune într-o formă de chec( cozonac) unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit  45-50 minute la 180 grade C. Când se termină timpul de coacere este bine să nu-l scoatem brusc din cuptor, lăsăm uşa cuptorului întredeschisă cîteva minute sau se pune undeva unde este ferit de curenţi de aer puternici, apoi când este răcit se scoate din tavă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu