miercuri, 11 aprilie 2012

Cartofi Wedges

Ingrediente:
  • 10 cartofi potriviţi de preferinţă în coajă
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1/2-1 lingură boia de ardei iute
  • 10 grame de unt
  • sare
  • 1/2 lămâie
  • 50 g brânză cedar sau emmentaler
  • 100-150 g bacon tăiat mărunt
  • 20 ml ulei vegetal
Mod de preparare:
            Cartofii spălaţi se taie în 8 semilune, în două apoi fiecare în 4 cu tot cu coajă dacă cartofii arată bine. După ce au fost tăiaţi se pun într-un bol se sărează, se adaugă boiaua de ardei, untul, jumătate de lămâie stoarsă, uleiul vegetal şi se amestecă, apoi se pun în tavă la cuptor peste o hârtie de copt. Când sunt aproape copţi(după cam 20 minute depinde de cuptor, eu l-am dat la treapta 3, cred 190 grade) se pune deasupra baconul tăit mărunt, se lasă 5-10 minute până se rumeneşte baconul şi devine un pic crocant apoi se adaugă brânza şi se lasă la cuptor să se topescă. Sunt foarte buni la orice friptură, scoici, chiar şi salate. Dacă nu agreaţi aşa multă boia puteţi să mai renunţaţi la jumătate din ea, oricum ies buni. Eu am făcut carfofii cu un bacon feliat foarte subţire foiţă de ţigară şi am pus mai multe lipite una de alta, dar cred că trebuie nefeliat şi tăiat acceptabil cât ai mânca odată sau dinacela care este special pentru gătit.  POFTĂ BUNĂĂĂĂĂ!! 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu