miercuri, 11 aprilie 2012

Cartofi cu smântână şi usturoi





Ingrediente
· 700 g cartofi
· 1 căţel de usturoi
· 100-150 ml smântână lichidă pentru gătit
· sare
· piper

Mod de preparare



       Carofii după ce au fost curăţaţi de coajă sunt tăiaţi rondele foarte subţiri cam de 1-2 mm şi se pun într-o cratiţă unsă cu unt, se sărează fiecare strat şi se rade un pic de usturoi, se repetă opetaţiunea până se termină cartofii, apoi se adaugă un pic de piper şi la sfârşit smantâna. Se dă la cuptor pentru 20-30 de minute acoperiţi cu o folie de aluminiu. La sfârşit se scoate folia şi se mai ţin 5-10 minute mai sus în cuptor pentru a prinde o culoare frumoasă aurie. Se serveşte cu friptură şi sunt foarte delicioşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu