marți, 10 aprilie 2012

Budincă cu orez

Ingrediente
o cană de orez
100 g zahăr
câteva firicele de şofran
100 g stafide
200g mascarpone
 zeama de la 1/2 lămâie
o esenţă de rom
Mod de preparare
           Şofranul se pune într-un vas cu 250 ml apă şi se lasă cam 10 minute. Într-o cratiţă se încălzeşte un pic de ulei în care se adaugă apa cu şofranul apoi se adaugă orezul. Cât orezul fierbe în două vase ceramice mici sau în unul mai mare se caramelizează câte o linguriţă de zahăr la cuptor şi se lasă la răcit. După ce orezul este fiert şi se răceşte puţin se adaugă stafidele (care au fost puse la înmuiat în puţină apă cu esenţă de rom şi un pic de amareto), brânza mascarpone şi sucul de lămâie. După ce toate au fost omogenizate se pune compoziţia în cele două vase ceramice. şi se dă la cuptor la 190-200 grade cam 30 minute, cu 10 minute se pune un pic de zahăr pentru a se glazura. Deasupra am pus puţină dulceaţă de nuci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu