sâmbătă, 17 martie 2012

Tarta cu mere si scortisoara.





Ingredinete :
  • 300g faina
  • 200g unt netopit
  • 100g zahar pudra vanilat
  • 2 oua
  • 100g zahar tos
  • 3 linguri smantana
  • 5 mere mari
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 3 linguri miere
  • ½ lamaie

Mod de preparare.
       Se face un aluat din faina, unt, zahar pudra care se lasa la frigider cam  o ora (eu l-am lasat o noapte). Merele se spala, se decojesc si se taie rondele subtiri.  Jumatatea de lamie se stoarce peste mere, se adauga scortisoara, 50 g zaha si se amestecar Separat se bat ouale cu restul de zahar si smantana. Se intinde aluatul intr-o cratita de tarte sau ce aveti, apoi turnati compozitia de ou si smantana in care puneti si putin din sucul ramas de la mere peste care se aseaza merele  cat mai frumos . Se baga la cuptor la 170 grade preincalzit, apoi dupa 10 minute se mareste temperature la 200 grade pentru inca 10 minute, se scoate tarta si se unge cu miere eventual mierea inmuiata in o lingurita de apa si se baga la cuptor la 180-190 grade sa se rumeneasca. 
Un cadou delicios pentru  Silvia si Flori de 1MARTIE.   POFTA BUNA!!

4 comentarii:

  1. sigur ai postat sa ne adui aminte cat de bun si delicios este
    pupik

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am luat saptamana trecuta o tava speciala pentru tarte si inca n-am reusit s-o testez. Cred ca maine o s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere