marți, 20 martie 2012

Salată cu bacon şi ciuperci


Ingrediente pentru două persoane
  • 10 frunze de salată vrede
  • 3-4 frunze de salată creaţă
  • o jumătate de ardei capia
  • o jumătate de ceapă roşie
  • câteva bucheţele de brocoli
  • un sfert de castravete fabio
  • 2-3 roşii potrivite
  • 100g crutoane
  • 100 g ciuperci pleurotus şi champignon
  • 50 g bacon
  • 1 căţel de usturoi
  • un sfert de ardei iute verde tăiat
  • ulei de floarea soarelui şi de măsline
  • oţet balsamic






        Tăiem ciupercile nu prea mici, le sotăm în ulei de măsline cu un pic de ulei de floarea soarelui în cantităţi egale, tigaia să fie destul de încinsă, se adaugă după 1- 2 minute usturoil tăiat şi ardeiul iute, niţică sare şi un pic de piper. În maxim 5-6 minute sunt gata.



       Separat se incinge o cratiţă cu un pic de ulei de măsline peste care se pun crutoanele, se amestecă şi se cerne un pic de busuioc peste ele, se lasă la foc 3 minute.


       Într-o altă cratiţă cu foarte putin ulei încins se pune baconul tăiat şi se lasă 2 minute, apoi se stinge cu un pic de oţet balsamic când sunt rumenii dar nu arse.
Cât preparăm ciupercile, baconul şi crutoanele tăiem legumele şi salata o rupem, separat se prepară un dressing din 3 linguri de ulei de măsline un o jumătate de linguriţă de sare, busuioc, cimbru după gustul fiecăruia şi 1 linguriţă oţet balsamic, dacă mai trebuie se poate pune când servim salata. Dacă toate sunt gata se toarnă dressingul peste legume, se amestecă şi se pun în farfurii, pe margine se aşează baconul şi ciupercile şi se pun deasupra crutoanele.  Poate fi servită şi cu dressing de cu derssing de castraveţi
Pofta bunaaa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu